SENIOREIDEN EM-KILPAILUT PELATTU – PADEL HOUSEN JANNE HOLLILLE EM-HOPEAA!

Kansainvälisen Padelliiton (FIP) senioreiden EM-kilpailut pelattiin 12.6.-17.6.2023 Espanjassa Alicanten La Nuciassa.

EM-kilpailuissa pelattiin naisten ja miesten joukkuekilpailu sekä eri ikäluokissa parikilpailu.

Padel Housen Janne Holli parinaan Kalle Väinölä tekivat suomalaista padelhistoriaa voittamalla M50-parikilpailussa EM-hopeaa!
Mahtavasti koko turnauksen pelannut pari voitti matkalla finaaliin Belgian, Ruotsin, Italian ja Portugalin parit. Finaalissa vastaan asettui kivikova espanjalaispari Juan Santandreu ja Jaime Morey, jotka veivät EM-finaalin erin 2-0 (6-3, 6-4).
EM-hopea oli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisten saavuttama mitali padelin arvokisoissa! Isot onnittelut mahtavasta suorituksesta Janne ja Kalle!

Naisten joukkuekilpailussa Suomi pelasi alkulohkossa yhdessä Ruotsin, Norjan ja Belgian kanssa.
Saldona oli voitto Norjasta ja tappio Ruotsille sekä Belgialle.
Jatko-ottelut Suomi pelasi sijoista 9-15. Suomi nappasi voitot Irlannista, Liettuasta ja Portugalista. Naisten joukkuekilpailun lopullinen sijoitus oli siis hienosti 9. Joukkuekilpailun voitti Espanja. Padel Housen pelaajista Suomea edustivat Kati Ranta ja Marsa Laukkoski sekä joukkueen valmentajana Robi Ylänkö.

Miesten joukkuekilpailun alkulohkossa Ruotsi ja Portugali olivat Suomea vahvempia, mutta alkulohkon viimeisessä ottelussa kaatui Irlanti.
Jatko-ottelut Suomi pelasi sijoista 9-16, joista saldona oli voitto Liettuasta, tappio Hollannille ja voitto Norjasta. Näin ollen Suomi oli miesten joukkuekilpailussa sijalla 11. Joukkuekilpailun voitti Espanja.
Padel Housen pelaajista Suomea edustivat Kaj Swanljung, Markus Männistö, Henri Hakkarainen ja